cv

“De kunst begint eerst daar, waar de nabootsing eindigt.” Oscar Wilde

 

 

C u r r i c u l u m   V i t a e

 

VERA VAN HEUSDEN

Beeldend kunstenaar & kunstdocent        

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Opleiding 1987-1992 Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, dagopleiding, autonome schilderkunst

   1972-1978 HAVO 

 

Opdrachten Een selectie; Gemeente Zaanstad, galerie Clement te Amsterdam, Grafisch Atelier te Alkmaar en particulieren.  Kinderproject Noord-Holland Biënnale 2010, diverse kunstprojecten op scholen, Cultuureducatie met Kwaliteit projecten, BonAppetit Project i.s.m. KioZk te Oostzaan en andere.

 

Aankopen Een Selectie: Gemeente Zaanstad, Provincie Noord-Holland, SBK Haarlem, Sbk Overijssel, SBK Drenthe, SBK Bergen, SBK Alkmaar, Kunstuitleen Zaanstad, SBK Gouda, diverse bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

 

Exposities o.a.(kleine selectie) Galerie Naber te Groningen, Galerie Dijk 1 te Alkmaar, Galerie de Rog te Grave, Grafiekwinkel Inkt te Den Haag, SBK Haarlem, SBK  Alkmaar te Alkmaar, Grafiek Nu in Singermuseum te Laren, Zaans museum te Zaandijk, Provinciehuis te Haarlem, Het oude raadhuis te Aalsmeer, Loods 6 te Amsterdam, Mettingen Duitsland,  Zwickau te Duitsland,.Grafiek Nu in Museum de Buitenplaats te Eelde, grafiek nu in Voerman Museum te Hattum, Arte Picolezza te Veere, Het Weefhuis te Zaandijk, Open Havenmuseum te Amsterdam, de Zaaier te Amsterdam, Museum Waterland te Purmerend, De boterhal te Hoorn. Haagse Kunstkring Den Haag. Kunst in Zicht in Marken, samenwerking met Linda Meulenhoff, Veldwerk, Monumento Urbano, “Verborgen land”,k te Oostknollendam, “Tussen wind en water”, Oostknollendam, 

 

 

Ervaring: -2015-heden CMK docent Kunst en Techniek voor de Midden- en Bovenbouw op Jenaplanschool de Bijenkorf te Assendelft

-2017 en 2018  Een CuCo coaching traject (Cultuur Menu met Cultuur Onderwijs van ZaanPrimair)voor docenten in het Basisonderwijs in opdracht van Zaanprimair  op de scholen “In ’t Veld” en de “Hannie Schaft” te Zaandam voor alle bouwen. 

- 2016Kunstworkshops voor kinderen in opdracht van organisatie Sail Zaanstad. 

-2016-2017-2018 PetZaanstad. Een Event over Techniek en Wetenschap, voor de groepen 7 van alle basisscholen in de Zaanstreek. De KunZthoek een samenwerkingsverband tussen kunstenaars Linda Willemszoon, Daphne Hoolwerff, Nathalie Prins, Sjors Knol, Paulien Heemskerk en Vera van Heusden.

-2015-2016 Cultuureducatie met Kwaliteit projecten op basisscholen De Kweekvijver te Oostzaan en De Vuurvolgel te Zaandam.

--2015-2016 Cultuur Educatie met Kwaliteit projecten op Basisschool De Kweekvijver te Oostzaan, Basisschool De Vuurvogel te Zaandam en Jenaplanschool de Bijenkorf te Assendelft.

-2015-2016 CMK project, In schools Kunstproject voor alle groepen van Basisschool De Spiegel te Zaandam

-2014-2015 Scholenproject in Oostzaan en Zaanstad ‘Bon Appétit” i.o.v. Stichting KIOZK te Oostzaan en Fluxus.

-2014 – heden Zelfstandig Kunstdocent.

 

-2015-2014 Cultuur Educatie met Kwaliteit lessen voor basisschool De Rank in Assendelft  en Westzaan gedurende het schooljaar 2014-2015.

 

- 2012, Scholenproject Mondriaanproject voor Stg KIOZK te Oostzaan, 

 

-2007-heden modeltekenen, lessen/begeleiding aan volwassenen, bij Krommenieër Schilderskring (KSK)

 

-1994-2014 Docent beeldende kunst bij Fluxus, centrum voor beeldende kunsten te Zaandam in loondienst (20 jaar aan kinderen en volwassenen, brede schoollessen) daarnaast werkzaam geweest als Zelfstandig ondernemer.

 

-2002-2007, Bestuurslid Kunstenaarsvereniging Stuwing te Amsterdam en lesgeven diverse schilder kringen en projecten op scholen. 

 

-2000-2005 Docent Cultuurhuis Wherelant te Purmerend (5 jaar mensen met een verstandelijke beperking teken en schilderles gegeven)

 

 

Lidmaatschappen Kunstenaarsvereniging Stuwing (opgeheven), kunstenaarscollectief Hurka 

(kunstenaars uit regio Den haag, Rotterdam, Arnhem, Utrecht),  VOG (vereniging  voor originele grafiek), Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. De Boterhal te Hoorn, Museum Waterland te Purmerend. Stichting Tengel, Zaanstad.

 

 

Publicaties(selectie) Catalogus Druckgrafik symposium Zwickau, Oost Duitsland, Catalogus Royal Nederland 98/99, Catalogus Grafiek NU, 8,9 en 10, de Zaankanter Idee-’99. Passie voor Polders van V.van Heusden, dagblad voor de Zaanstreek, diverse artikelen., Kunstbeeld september 2002, Zuid Hollandse Grafiekmanifestatiecatalogus, diverse Tengelpublicaties, Mooi Zooitje, . 

“De kunst van het Bannehof” catalogus Gemeente Zaanstad, diverse krantenartikelen